کودکان از بدو تولد بی تربیت ،گستاخ ،زورگویا خودخواه نیستند این خصوصیات رفتاری ،اکتسابی اند زیرا کودکان با بروز این حرکات به انچه که می خواهند می رسند ،مگر اینکه به موقع مداخله کرده و به کودک نشان دهیدکه این رفتارهای عجیب و غریب فایده ای ندارند وتنها باعث بد تر شدن شرایط می شود و سعی کنید او را به رفتار قابل قبو ل تری تشویق نمائید.
مطالب زیر راهکارهایی را به صورت مرحله به مرحله برای رویارویی با 10 مشکل عمده کودکان ارائه می دهد.
مشکل اول:مسایل مادی
با گفتن کلمه نمی خرم هرگز احساس گناه نکنید .مشاجره های بین والدین و فرزندان معمولا خوشایند نیست ممکن است بارها پیش امده باشد که فرزندتان از تصمیم گیری شما خوشش نیامده است .در تعطیلات و جشن تولدها از کودکتان بخواهید لیستی از انچه که دوست دارد تهیه کرده آن چیزهای را که بیشتر دوست دارد در اولویت قرار دهد .خردسالان را تشویق کنید آن چیزی را که دوست دارند با نقاشی برایتان بکشندو به کودکان خود یاد بدهید آنچه که دارد به دیگران نیز ببخشد .
مشکل دوم :حاضر جوابی
هر گاه فرزندانتان رفتاری بی ادبانه ای از خود نشان داد بلا فاصله او را از این کار منع کنید . آه نکشید شانه هایتان را بالا نیندازید یا خششمگین نگاه نکنید ،صحبت خود را قطع کنید تا زمانی که او را از حاضر جوابی دست بردارد وهر زمان متوجه شدید که فرزندتان رفتار مودبانه ای از خود نشان داد این موضوع را به او یادآوری کنید . مثلا به او بگوید این کار تو واقعا قابل تقدیر است.
مشکل سوم :ناسزا گفتن
به زبان آوردن کلمات غیر مجاز را ممنوع کنید این قانون را برای او شرح دهید :(وقتی از چیزی مطمئنی نیستی آن را به زبان نیاور)
هر زمانی که فرزندتان ناسزایی را به زبان آورد ،بلافاصله ان را به لیست کلمات غیر مجاز اضافه کنید .توضیح دهید که چرا ناسزا گویی کاری زشت و غیر قابل قبول است وبسیاری از مردم به زبان آوردن این کلمات را نادرست می دانند .
کلمات خنده داری که اصلآ ناخوشایند نیستند را انتخاب کنید تا به جای کلمات نامناسب استفاده شود و یا این که فرزندتان خودش از کلماتی استفاده کند که بار منفی ندارد مثل بی ادب وقتی که فرزند خردسال تان برای اولین بارکلمه نادرستی را تلفظ کرد به او بگویید در خانواده ما از این کلمات استفاده نمی شود و به کودکان بزرگتر گوشزد نماید که دیگر نمی خواهم این کلمه را بشنوم.
مشکل چهارم :دروغگویی
از او بخواهید که در گفته هایش صادق باشدبرای اوشرح دهیدکه چرا دروغ گویی کار بدی است توضیح دهید که وقتی حقیقت را نمی گوید دیگران را به درد سر انداخته ،احساسات آنها را جریحه دار کرده و هیچکس به او اعتماد نمی کند و اینکار به شکل عادتی در می آیدکه ترک کردنش بسیار مشکل است .به کودکان یاد دهید که راستگویی سبب اطمینان می شود .
مشکل پنجم:سرپیچی و نا فرمانی
توضیح دهید که از او چه انتظاراتی دارید به او بگویید خوب به حرف هایم توجه کن.وقتی دارم با تو جدی صحبت میکنم وتاکید میکنم که در گفته هایم جدی هستم.پس بدان واقعا جدی هستم. همچنین ممکن است بگویید:اگر دلیل خوبی برای انجام ندادن کاری داری میتوانی بالحن مودبانه ای آن را به من بگویی.سعی کنید برای هرکاری زمان مشخصی تعیین نمایید هرگاه او باشما بحث میکند خواسته خود را کلمه به کلمه برای او تکرارکنید.از او بپرسید هنوزبعضی از کارهای مربوط به خودت را انجام نداده ای آیا مایلی آنها را الان انجام دهی یا بعد از شام؟ گاهی اوقات با او کنار بیایید یا به او توضیح دهید که اگر آنچه راکه شما از او میخواهید انجام ندهد باید منتظر عکس العمل شما ونتیجه عمل خود باشد